
Sól – jej kuchenna historia zakończona na garnkach Philipiak
Sól jest bardzo ważnym składnikiem nie tylko ludzkiej diety, ale także tej zwierzęcej. Człowiek korzysta z niej prawdopodobnie od zarania…
Sól jest bardzo ważnym składnikiem nie tylko ludzkiej diety, ale także tej zwierzęcej. Człowiek korzysta z niej prawdopodobnie od zarania…
Są uwielbiane przez dzieci, bo pięknie wyglądają i dobrze smakują. Cake pops, to ciastka na patyczkach. Drobna przekąska oblana czekoladą…
Klimat w naszym kraju ma to do siebie, że bywa trudny, zmienny. Dlatego też inaczej powinna wyglądać dieta nasza, jak…
Chociaż zimy w naszym kraju są coraz mniej srogie, to jednak w ciągu roku zdarza się kilka, kilkanaście nocy, kiedy…
Kiedy nie było lekarstw, to jak sobie ludzie radzili z kaszlem, katarem, grypą, zakażeniem bakteryjnym? Albo obecnie zupełnie niegroźne infekcje…
Narodziny dziecka to moment niezwykły, ale również trudny dla wielu rodziców. To czas, w którym wszystko wywraca się do góry…
Jedzenie mięsa jest głęboko zakorzenione w naszej kulturze. Większość z nas nie wyobraża sobie obiadu bez kotleta, zupy na wywarze,…
Jesień za pasem, przychodnie zapełniają się osobami z katarem, kaszlem, gorączką. Niestety, zimne noce i ciepłe, wilgotne dni sprzyjają bakteriom…
Urządzając kuchnię, chcemy by była ona ładna, ale także musi być praktyczna. Najczęściej więc pamiętamy o “trójkącie roboczym”, czyli o…
Wielka, pomarańczowa dynia zwykle kojarzy nam się z jesienią, amerykańskim świętem Halloween, jeszcze niektórzy znają smak dyniowych pestek. Jednak dynia,…