Czy Wielkanoc można przygotować szybko i bez stresu? Oczywiście tak, zwłaszcza gdy chodzi o przyrządzanie potraw. Nie każdy ma w ręku fach kucharza, ale nie znaczy to, że nie może przygotować czegoś “ekstra”. Ekstra jednak nie oznacza wielu godzin w kuchni.
Jak sobie ułatwić przygotowanie potraw?
Korzystaj z prostych przepisów na niecodzienne pieczyste. Faszerowany kurczak jest łatwiejszy do upieczenia niż kaczka z jabłkami. Przepis TUTAJ.
Spody do mazurków mogą być wykonane…. z kupnych ciasteczek. Jeśli nie wychodzi Ci kruche ciasto.
Nie rób wymyślnych sałatek. Zwykła jarzynowa wcale nie jest sztampowa, ale przepyszna!
Nie musisz robić samodzielnie kiełbasy. Kup ją w mięsnym, ale dokładnie przeczytaj etykietę.
Zdjęcia: pxhere.com & https://zagrodowy.pl/