Czy sportowcy powinni jeść wafle ryżowe?

Współcześni sportowcy ogromną wagę przywiązują do zdrowego odżywiania. Ich prywatni, tudzież klubowi dietetycy skrupulatnie rozpisują menu przeliczając kalorie i dobierając produkty na podstawie wartości odżywczych w nich występujących. Dotyczy to nie tylko dań głównych, ale także drobnych przekąsek pomiędzy posiłkami. Jedną z tego typu przekąsek są coraz bardziej popularne wafle ryżowe.

Wafle ryżowe – ogrom wartości odżywczych

Wafle ryżowe uznawane są za produkt niskokaloryczny. 100g wafli dostarcza nam ok. 350kcal. Liczba ta dotyczy wafli w wariancie klasycznym – te smakowe, tudzież z dodatkami najczęściej mają wyższą wartość kaloryczną. Tytułowe wafle zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Są bogatym źródłem węglowodanów złożonych. Wafle najczęściej powstają na bazie ryżu brązowego, dlatego w ich składzie możemy znaleźć substancje  takie jak błonnik, magnez, niacyna, miedź, cynk oraz mangan. Istnieją również warianty wafli produkowanym na fundamencie ryżu białego, który jest o wiele uboższy w cenne wartości. Marki coraz chętniej odchodzą od tej wersji, by wyglądać pozytywniej w oczach konsumenta. Tak szeroka gama ważnych wartości sprawia, że są one fantastyczną formą przekąski dla osób uprawiających aktywność fizyczną – zwłaszcza sportowców.

Postaw na sprawdzone

Aby powyższe substancje przeniknęły w sposób korzystny do organizmu warto postawić na produkt sprawdzony. Takim niewątpliwie są wafle ryżowe marki Kupiec. Marka ta cieszy ogromną renomą oraz tradycjami. Całkowicie naturalne wafle ryżowe bez dodatkowych konserwantów są jednym z najczęstszych wyborów pośród profesjonalnych sportowców. Dietetycy potwierdzają ich zdanie celując wyłącznie w najwyższej jakości produkty. Czy sportowcy powinni jeść wafle ryżowe? Oczywiście. Tak zdrowa i smaczna przekąska z pewnością walnie przyczyni się do lepszej kondycji i świetnej formy fizycznej. Pozostaje mieć nadzieję, że trend opiewający w zdrowe odżywianie utrzyma się jeszcze przez długie lata.

Dodaj komentarz