Philipiak opinie, czyli jak gotować zdrowo

garnki philipiak opinie

W ostatnim czasie bardzo modne stało się określenie „zdrowy styl życia”. Używa go co druga osoba w social mediach, a najczęściej wyszukiwanym hashtagiem na Instagramie jest „healthylifestyle”. Ale czy faktycznie wiemy co ono oznacza? Bo zdrowy styl życia to nie tylko aktywność fizyczna, ale przede wszystkim odpowiedni sposób odżywiania obejmujący wybór zdrowych produktów, ograniczenie spożycia soli i tłuszczu, jak również właściwy sposób przygotowania poszczególnych posiłków. Mądre gotowanie nie jest dziś sztuką i większym wysiłkiem. Wystarczy tylko zainwestować w dobrej jakości naczynia oraz garnki, jak te marki Philipiak Opinie na ich temat są jednogłośne – te garnki to nasza przyszłość i gotowanie na zupełnie innym poziomie.

Philipiak = zdrowsze jutro

Większość osób zdążyło już poznać garnki Philipiak Opinie na ich temat udowadniają nam, że warte są każdej złotówki. Powodów jest wiele. Przede wszystkim zostały one tak opracowane, aby umożliwić nam gotowanie w małej ilości wody oraz gotowanie na parze, a nawet smażenie bez tłuszczu. Są to trzy najbardziej polecane przez dietetyków metody przygotowywania potraw z korzyścią dla naszego zdrowia. I choćby dlatego warto posiadać garnki Philipiak. W ofercie marki znajdziemy całkiem pokaźny asortyment produktów od klasycznych garnków, poprzez szybkowary i garnki do gotowania makaronu, na patelniach kończąc. Philipiak ma też eleganckie sztućce wykonane ze stali nierdzewnej – idealne do uzupełnienia zastawy stołowej.

Poznaj markę Philipiak

Garnki marki Philipiak to synonim zdrowego, pełnowartościowego i lekkiego gotowania, przy minimalnym użyciu soli, tłuszczu oraz wody. Dzięki temu w domowych warunkach, bez większego wysiłku i poświęcania dużej ilości czasu na gotowanie, mamy szansę przyrządzać posiłki dietetyczne i zdrowe. Poznajmy więc markę oferującą najlepsze na rynku garnki i naczynia.

Początek działalności Philipiak datuje się na rok 1947. To właśnie wtedy pochodząca z Lombardii włoska rodzina o nazwisku Garavaglia rozpoczęła produkcję naczyń, dzięki którym gotowanie stało się prawdziwą sztuką. Marka od razu zyskała miano tej, która dba o zdrowe odżywianie i promuje zdrowy styl życia. Celem, jaki jej przyświecał było stworzenie produktów, które okażą się praktyczne w kuchni, a jednocześnie będą zachwycać estetyką wykonania. I trzeba przyznać, że cel ten udało się osiągnąć. Sukces przyszedł dość szybko. W 1969 roku marka otworzyła swoją własną fabrykę na przedmieściach Mediolanu. Warto nadmienić, iż fabryka prężnie działa po dziś dzień, a produkty sygnowane marką Philipiak Milano znane obecnie na całym świecie pochodzą właśnie stamtąd.

naczynia philipiak

Dlaczego garnki Philipiak są tak wyjątkowe?

Produkty Philipiak zdobywają pozytywne opinie nie tylko wśród amatorów i perfekcyjnych pań domu. Dużym uznaniem cieszą się także w kręgu profesjonalnych kucharzy i szefów kuchni. Za co dokładnie są tak uwielbiane?

Akutermiczne dno

Akutermiczne dno to coś, czym wyróżniają się garnki włoskiej marki. Dzięki niemu ciepło równomiernie rozchodzi się po naczyniu i tym samym przygotowywane przez nas posiłki nie dość, że się nie przypalają to na dodatek nie rozgotowują się i wychodzą idealnie. W praktyce oznacza to dużą oszczędność energii, a także możliwość gotowania w małej ilości wody oraz smażenia bez konieczności używania tłuszczu.

Nienagrzewające się uchwyty

Kolejną zaletą naczyń Philipiak są uchwyty wykonane z materiałów termoizolacyjnych, które nie nagrzewają się podczas gotowania. Niby drobnostka, a jakże ważna dla nas gotujących. W praktyce oznacza, że pomimo gotowania czy smażenia, uchwyty pozostają zimne, co chroni nas przed poparzeniem. Jest to bardzo komfortowe i bezpieczne.

Pokrywki jako podstawki pod garnki

I kolejna fajna, przydatna funkcja – pokrywki od garnków Philipiak mogą służyć również jako podstawki pod gorące naczynia. Tym samym możemy zminimalizować ilość gadżetów w naszej kuchni, bo dzięki Philipiak mamy dwa w jednym.

Termometr w pokrywkach

Naczynia Philipiak mają jeszcze jedną fajną rzecz, a mianowicie termometr wbudowany w pokrywkę. Umożliwia on stałe kontrolowanie temperatury w garnku, bez potrzeby podnoszenia pokrywki i notorycznego sprawdzania zawartości garnka. Dzięki temu nie tracimy dużo pary wodnej, co pozwala gotować w mniejszej ilości wody, a także oszczędzamy energię.

philipiak opinie

Wyprofilowane krawędzie

Aby ułatwić nam przelewanie zawartości garnków bez stosowania dodatkowych akcesoriów i obawy o rozlanie zawartości, w naczyniach Philipiak wykorzystano odpowiednio wyprofilowane i gładkie krawędzie.

naczynia philipiak opinie

Gotowanie w systemie wieżowym

Naczynia Philipiak umożliwiają przygotowywanie potraw w systemie wieżowym. Stawiając jedno naczynie na drugim usmażymy, udusimy i ugotujemy na parze pełnowartościowy i zdrowy posiłek składający się z kliku dań. I wszystko to za jednym razem! Cóż za oszczędność czasu i energii.

Stal nierdzewna

Największą zaletą produktów włoskiej marki jest jednak materiał, z jakiego zostały wykonane. To niezwykle elegancka i odporna na uszkodzenia oraz odkształcenia stal szlachetna chromowo-niklowana CR-Ni 18/10. Jej cechą znamienną jest to, iż podczas gotowania, a więc przy poddawaniu jej wysokim temperaturom, nie wchodzi w reakcje chemiczne z pożywieniem.

Opatentowana technologia

Wszystkie garnki i patelnie posiadają opatentowaną przez markę technologię scalania wielowarstwowego dna naczynia z jego ściankami pod naciskiem nawet do 2 tysięcy ton. I to nie wszystko. Mając na względzie zdrowie i bezpieczeństwo użytkowników zadbano o to, aby wszystkie garnki i naczynia były antyalergiczne, antybakteryjne oraz odporne na korozję i działanie kwasów. Te nowoczesne technologie sprawiają, że garnki Philipiak są niezawodne i praktycznie niezniszczalne.

Dlaczego jeszcze warto?

Garnki i naczynia włoskiego producenta są nie tylko energooszczędne i wygodne w codziennym użytkowaniu, ale także bardzo estetyczne i efektowne wizualnie. Te garnki to bez wątpienia duża ozdoba kuchni. Ich wzornictwo jest oszczędne, minimalistyczne, ale dzięki temu zachwycające i co ważne – ponadczasowe. Reasumując: marka Philipiak to przede wszystkim zdrowa kuchnia pełna naturalnych, smacznych i bogatych w składniki odżywcze potraw. W ten sposób możemy wesprzeć profilaktykę chorób serca czy ochronić najbliższych i siebie przed epidemią otyłości.

Obiady czwartkowe Philipiak

O garnkach Philipiak można powiedzieć wiele. Jednakże mówiąc o marce nie można pominąć jednego – obiadów czwartkowych, a mianowicie spotkań zainicjowanych przez Philipiaka, których celem jest propagowanie zdrowego stylu życia oraz zdrowego odżywiania. Obiady czwartkowe słyną również ze wspierania akcji charytatywnych. To właśnie dzięki obiadom czwartkowym udało się wesprzeć akcję „Pajacyk” Polskiej Akcji Humanitarnej oraz Fundację Ex Animo działającą na rzecz pacjentów Kliniki Onkologii Centrum Zdrowia Dziecka. Wśród osób pojawiających się na obiadach znajdują się osobistości ze świata filmu, dziennikarstwa, sportu i kultury. Niektórzy z gości pojawiających się na obiadach czwartkowych należą do Ambasadorów Zdrowej Kuchni Philipiak, skupiającego osoby szczególnie zaangażowane w propagowanie zdrowego stylu życia. Należy do nich m.in. znany kucharz Karol Okrasa, który bardzo chętnie dzieli się swoją wiedzą dotyczącymi tego, jak gotować smaczne, oryginalne, a przede wszystkim wartościowe i pożywne dania.

 

Dodaj komentarz