Zdrowe gotowanie to coś więcej niż moda. To styl życia gwarantujący dobre samopoczucie i piękną sylwetkę. Coraz częściej odchodzimy od smażenia potraw w głębokim tłuszczu na rzecz gotowania na parze. Coraz rzadziej sięgamy po żywność wysoko przetworzoną oraz produkty fast food. Stajemy się bardziej świadomi wyborów żywieniowych i sposobów przygotowywania poszczególnych posiłków. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że zdrowe odżywianie to nie tylko kupowanie zdrowych produktów, ale także posiadanie odpowiednich garnków. Mój osobisty wybór padł na produkty marki Philipiak. Opinie na ich temat potwierdzają tylko, że są to naczynia, w których gotowanie jest nie tylko proste i oszczędne, ale przede wszystkim zdrowe i wartościowe!
Marka, która walczy z otyłością
Otyłość to plaga XXI wieku. To jedna z chorób cywilizacyjnych, która stanowi prawdziwe zagrożenie dla naszego zdrowia, a nawet i życia. Szczególnie niepokojąca jest u dzieci oraz kobiet w wieku około menopauzalnym. Mamy wtedy do czynienia ze spadkiem estrogenów odpowiadających za przyrost tkanki tłuszczowej. Otyłość tak naprawdę to pierwszy krok do cukrzycy i chorób serca. Nic dziwnego, że dietetycy i lekarze biją na alarm i coraz głośniej namawiają nas do zdrowego trybu życia. To samo robi marka Philipiak. Tak naprawdę od dawna już wspiera zasady zdrowego żywienia i namawia klientów do racjonalnej oraz bogatej w składniki odżywcze diety. Ale na namawianiu nie kończy swoich działań i idzie krok dalej oferując odpowiednie naczynia do zdrowszego i dietetycznego gotowania.
W ofercie marki Philipiak znajdziemy garnki i patelnie, dzięki którym codzienne przygotowywanie potraw staje się łatwe, przyjemne i stylowe. Dzięki zastosowanym nowoczesnym technologiom, w garnkach włoskiej marki można smażyć potrawy na tłuszczach zawartych w samym produkcie i gotować tak, aby dania zachowały jak najwięcej wartości odżywczych. Co więcej – naczynia Philipiak pozwalają na gotowanie w takiej ilości wody, która jest naturalnie zawarta w produktach, bez konieczności dolewania wody z kranu.
Wysoka jakość i niepowtarzalny design
Każda osoba, która dba o zdrowe odżywiania wie, że kluczem do sukcesu są odpowiednie garnki. Nie wszystkie naczynia, które znajdziemy w sklepach zasługują na miano dobrych i godnych posiadania. Niestety większość z nich poza ładnym wyglądem, odznacza się słabą jakością. Niektóre już teraz odchodzą do lamusa, bo nie spełniają norm jakościowych. Całe szczęście są garnki Philipiak, dzięki którym możemy przygotować pyszne, lekkostrawne i dietetyczne jedzenie pełne wartości odżywczych, naturalnego aromatu i smaku. W dobie rosnących statystyk dotyczących występowania otyłości to bardzo ważne, żeby jedzenie było niskokaloryczne, a jednocześnie pożywne. Warto w tym miejscu podkreślić, że Philipiak to marka z bogatym doświadczeniem i wieloletnią tradycją, gdyż jej początki sięgają roku 1947.
Stal szlachetna, satynowe wnętrza i akutermiczne dno
W czym tkwi wyjątkowość naczyń Philipiak? Czytając opinie zamieszczone w Internecie, na pewno w zastosowanym materiale oraz perfekcyjnym wykonaniu garnków. Marka do wyrobu swoich produktów wykorzystuje najwyższej klasy stal szlachetną – materiał, który nawet pod wpływem wysokich temperatur nie odkształca się i przez cały czas pozostaje w niezmienionej postaci. Poza tym naczynia Philipiak posiadają satynowe wnętrza, co sprawia, że trudno je zarysować.
Ciekawym rozwiązaniem zastosowanym w garnkach włoskiej marki jest akutermiczne dno. To właśnie ono sprawia, że w trakcie gotowania nasze produkty nie tracą na jakości i nie wchodzą w żadne reakcje chemiczne. Dno o stosunkowo grubym przekroju umożliwia także równomierne nagrzewanie się ścian i lepszy rozkład temperatur, co z kolei zapewnia dużą oszczędność energii. Garnki te posiadają również termometr w uchwytach naczyń, co umożliwia kontrolowanie temperatury podczas gotowania tak, aby nie przegrzać naczynia, a przy okazji oszczędzić energię. Prawda jest taka, że trudno znaleźć lepsze lub przynajmniej podobne rozwiązania niż te zastosowane w produktach Philipiak. Ich jakość i wykonanie nie mają sobie równych.
Produkty antyalergiczne o nowoczesnym designie
Bardzo ważne jest również to, że wszystkie naczynia włoskiej marki poza tym, że są energooszczędne, są także antyalergiczne i antybakteryjne. Dużą zaletą produktów sygnowanych marką Philipiak jest też minimalistyczny aczkolwiek efektowny design. Te garnki prezentują się bardzo szykownie i bez wątpienia stanowią idealnie dopełnienie kuchennej aranżacji. Wielu moich znajomych, którzy zdecydowali się na naczynia Philipiak przyznało, że była to miłość od pierwszego wejrzenia.
Zdrowe gotowanie bez tłuszczu i soli
Dla osób takich jak ja, a więc mających „bzika” na punkcie zdrowego i lekkiego gotowania, naczynia Philipiak są wzorem doskonałości. Dlaczego? Bo w przeciwieństwie do innych garnków pozwalają przygotowywać posiłki bez użycia tłuszczu i soli, a więc dodatków, które są odpowiedzialne za choroby cywilizacyjne, zwłaszcza otyłość, miażdżycę i choroby serca. Trzeba w tym miejscu dodać, że potrawy wcale nie są mdłe i pozbawione smaku. Co więcej są zdecydowanie smaczniejsze niż te suto przyprawiane, bowiem posiadają naturalny smak i aromat. Co ciekawe, garnki Philipiak pozwalają również na gotowanie bez wody! Efektem tego są dania przepełnione cennymi witaminami i pierwiastkami, które nie pozostają w wodzie, jak ma to miejsce podczas tradycyjnego gotowania, a nadal są zawarte w produktach spożywczych.
Gotowanie na parze
Sposób przygotowywania jedzenia jest tak samo ważny jak to, z czego przygotowujemy poszczególne dania. Na pewno słyszeliście, że gotując w tradycyjny sposób pozbywamy nasze warzywa, owoce i inne produkty cennych wartości odżywczych – witamin, minerałów, błonnika, antyoksydantów, a więc tego wszystkiego, co stoi za naszym zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Tylko gotowanie na parze jest w stanie zahamować ten proces i oszczędzić cenne składniki. Poza tym ten rodzaj gotowania pozwala wyeliminować z życia sól i zbędne dodatki odpowiedzialne za otyłość, wzdęcia, niestrawność i inne mało przyjemne dolegliwości.
Gotując na parze możemy zrzucić nielubiane przez nas kilogramy bez drakońskich diet i wyciskania siódmych potów na siłowni. Niestety ten typ gotowania wciąż wzbudza mieszane uczucia. Wynika to głównie ze strachu przed mdłym smakiem przyrządzanych w ten sposób dań. Niepotrzebnie. Chcąc gotować zdrowo i cieszyć się wybornym smakiem potraw warto postawić na naczynia marki Philipiak Milano, które zachowują doskonały smak i aromat potraw ugotowanych na parze.
Philipiak opinie
Opinie klientów Philipiak nie pozostawiają niedopowiedzeń – te garnki to prawdziwa rewolucja na rynku. Ich wybór jest inwestycją we własne zdrowie, a to jest bezcenne dla każdego z nas. Ja produkty Philipiak uwielbiam nie tylko za ich piękny design, ale także za to, że pozwalają mi gotować tak, żeby „wilk był syty i owca cała”. Co to oznacza? A to, że mogę gotować dietetyczne potrawy bez soli i tłuszczu, które zachwycają smakiem i uwodzą cudownym aromatem, oszczędzając przy tym wodę i energię. Ja nie potrzebuję niczego więcej. A wy?