stewia słodzik

Stewia – stosować, czy nie?

Cukier szkodzi i należy ograniczać jego ilości w codziennym życiu. Co do tego, nie ma żadnych wątpliwości. No dobrze, ale przecież czasami mamy ochotę na posłodzenie sobie kawy lub herbaty. Co wtedy robić? Możemy na przykład wybrać jeden z zamienników tradycyjnego cukru. Wbrew pozorom, możliwości jest całkiem sporo. Oczywiście odradzam sztuczne słodziki, które mogą mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie. Lepszą opcją są naturalne substancje słodzące. W ostatnim czasie prym w kategorii popularności wiedzie stewia. Czy faktycznie jest taka dobra i zdrowia, jak mówią? Sprawdźmy to!

najlepsza pizza w warszawie

Pizza time i najlepsza pizza w Warszawie

Niezależnie od długości i szerokości geograficznej pizza cieszy się ogromną popularnością. Niby zwykły placek, a jednak niezwykły. Kultowy. Ponadczasowy. Sprawdza się zawsze i wszędzie i jak nic innego potrafi uratować z niejednej opresji. Wbrew pozorom pizza nie jest wymysłem i wynalazkiem współczesnych. Jeśli poszperamy głębiej to dowiemy się, że była wypiekana już u starożytnych, choć oczywiście funkcjonowała wtedy pod inną nazwą. Co ciekawe, początkowo pizza była daniem dla ubogiej ludności. Składała się zaledwie z kilku składników i była traktowana jako pełnowartościowy posiłek. Jednakże dopiero Włosi przyczynili się do ogromnej popularyzacji pizzy. Oni również nadali jej tę nazwę i formę, w

co na jesienną chandrę

Sposoby na jesienną chandrę

Jesienna chandra to zjawisko zupełnie normalne. Dopada każdego i zazwyczaj robi to niespodziewanie. Objawia się spadkiem nastroju i energii, jak również brakiem chęci do działania. Stajemy się bardziej apatyczni, zmęczeni, senni. Dzieje się tak dlatego, że dni są coraz krótsze i coraz szybciej robi się ciemno. Do tego z dnia na dzień jest coraz zimniej. Pogarsza się pogoda, a wraz z nią nasze samopoczucie. Całe szczęście istnieją sprawdzone sposoby na jesienną chandrę. Warto wdrożyć je w swoje życie już przy pierwszych objawach „depresji”.

garnki philipiak

Philipiak – z miłości do zdrowego gotowania

Zdrowe gotowanie to coś więcej niż moda. To styl życia gwarantujący dobre samopoczucie i piękną sylwetkę. Coraz częściej odchodzimy od smażenia potraw w głębokim tłuszczu na rzecz gotowania na parze. Coraz rzadziej sięgamy po żywność wysoko przetworzoną oraz produkty fast food. Stajemy się bardziej świadomi wyborów żywieniowych i sposobów przygotowywania poszczególnych posiłków. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że zdrowe odżywianie to nie tylko kupowanie zdrowych produktów, ale także posiadanie odpowiednich garnków. Mój osobisty wybór padł na produkty marki Philipiak. Opinie na ich temat potwierdzają tylko, że są to naczynia, w których gotowanie jest nie tylko proste i oszczędne, ale

dieta na płaski brzuch

Płaski brzuch – co jeść?

Szczupła talia i płaski brzuch dzięki diecie? Oczywiście, że tak! Nie bez powodu mówi się, że ładny brzuszek robimy nie na siłowni, a w kuchni. Ćwiczenia to zaledwie dodatek do zdrowej i właściwie zbilansowanej diety. Spożywanie odpowiednich produktów spożywczych pomaga nam pozbyć się niechcianego tłuszczyku i tym samym uzyskać płaski brzuch, o którym marzy każda z nas, niezależnie od tego, czy mówi o tym głośno, czy nie. Oczywiście nic nie dzieje się z dnia na dzień. Walcząc o wymarzone kształty zawsze musimy uzbroić się w cierpliwość. Efekty w końcu przyjdą! Co jeść, żeby mieć płaski brzuch? Poniżej lista produktów, które

nowoczesne akademiki w lipsku

Akademiki Lipsk, a może prywatna stancja?

Studia to już nie tylko rodzime uczelnie. Coraz chętniej i coraz częściej wyjeżdżamy poza granice naszego kraju. Londyn? Tak, ale rzadziej. Madryt? Ci, co chcą szlifować język hiszpański, właśnie tutaj kierują swoje kroki. Nowy Jork? Bez wątpienia stanowi nie lada kąsek dla studentów aktorstwa. Jednym z najpopularniejszych kierunków wybieranych przez studentów z Polski, ale nie tylko jest także Lipsk. To właśnie tam studiuje młodzież z Ameryki, Hiszpanii, Anglii, Ukrainy i Węgier. Jeśli marzą ci studia w Lipsku, to na pewno poza znalezieniem odpowiedniej uczelni, będziesz musiała znaleźć jeszcze właściwe miejsce do zamieszkania. Właściwe, a więc najlepsze dla ciebie. Bo wiadomo,

jaki rozświetlacz do twarzy

Rozświetlamy skórę! Wybieramy rozświetlacz do twarzy

Promienna, pełna blasku cera, to cera, która od razu wydaje się zdrowsza i… młodsza! Która z nas nie chciałaby tak wyglądać od rana do wieczora? Niestety są sytuacje, kiedy nasza skóra traci swój blask, jest poszarzała, zmęczona i wtedy nie prezentuje się zbyt atrakcyjnie. Całe szczęście i na takie sytuacje mamy odpowiednie antidotum. Jest nim rozświetlacz do twarzy. O ile jeszcze do niedawna zarezerwowany był wyłącznie na wielkie wyjścia, o tyle dziś bez żadnych skrupułów możemy po niego sięgać również na co dzień. Tak naprawdę zawsze, gdy tylko potrzebujemy jego pomocy. Co ciekawe – jeśli tylko mamy na to ochotę

jak zrobić pizze

Przepis na pizzę – robimy kolację!

Kto z nas nie kocha pizzy? Nawet, jeśli nie mówimy o tym głośno, lubimy od czasu do czasu sięgnąć po dobry placek z ulubionymi dodatkami. Na pizzę możemy wybrać się do restauracji lub zrobić samodzielnie własną. Jeśli mamy dzieci, robienie pizzy okazuje się świetną zabawą. Wbrew pozorom, przepis na pizze nie jest jakoś szczególnie skomplikowany. I nie mówię tu o kupowaniu gotowych spodów i ozdabianiu ich według własnej fantazji. W tej całej zabawie chodzi właśnie o samodzielne przygotowanie placka. Tak naprawdę wystarczy kilka składników i gotowe! Warto spróbować zabawić się w Master Chefa, bo satysfakcja z efektu końcowego jest naprawdę

serum z witaminą c

Hit jesieni – kosmetyki z witaminą C

Choć witamina C większości osobom kojarzy się z antidotum na przeziębienie i specyfikiem wzmacniającym odporność w sezonie jesienno-zimowym, to coraz częściej gości również w kosmetykach. Ba! Okazuje się nawet, że coraz śmielej opanowuje rynek beauty. Co to oznacza? A to, że obecnie jest szalenie popularnym składnikiem kosmetyków do codziennej pielęgnacji skóry. Nic w tym dziwnego, bowiem należy do jednego z silniejszych antyoksydantów i wykazuje szereg właściwości poprawiających kondycję skóry.

co na kaszel

Domowe sposoby na kaszel

Niby jeszcze lato, a pogoda iście jesienna. Taka aura bardzo sprzyja infekcjom wirusowym, które wręcz uwielbiają obdarowywać nas katarem i męczącym kaszlem. Można się wykończyć! Niby ze zwykłym przeziębieniem nie biega się do lekarza, bo antybiotyku na to i tak nie przepisze, ale przecież jakoś trzeba sobie pomóc. Czas zakasać rękawy i w końcu docenić to, czym obdarowuje nas matka natura. Domowe sposoby na kaszel mogą są bardzo skuteczne. Wystarczy tylko wiedzieć, po co dokładnie sięgnąć.

Philipiak – z miłości do zdrowego gotowania

Zdrowe gotowanie to coś więcej niż moda. To styl życia gwarantujący dobre samopoczucie i piękną sylwetkę. Coraz częściej odchodzimy od smażenia potraw w głębokim tłuszczu na rzecz gotowania na parze. Coraz rzadziej sięgamy po żywność wysoko przetworzoną oraz produkty fast food. Stajemy się bardziej świadomi wyborów żywieniowych i sposobów przygotowywania poszczególnych posiłków. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że zdrowe odżywianie to nie tylko kupowanie zdrowych produktów, ale także posiadanie odpowiednich garnków. Mój osobisty wybór padł na produkty marki Philipiak. Opinie na ich temat potwierdzają tylko, że są to naczynia, w których gotowanie jest nie tylko proste i oszczędne, ale przede wszystkim zdrowe i wartościowe!

Marka, która walczy z otyłością

Otyłość to plaga XXI wieku. To jedna z chorób cywilizacyjnych, która stanowi prawdziwe zagrożenie dla naszego zdrowia, a nawet i życia. Szczególnie niepokojąca jest u dzieci oraz kobiet w wieku około menopauzalnym. Mamy wtedy do czynienia ze spadkiem estrogenów odpowiadających za przyrost tkanki tłuszczowej. Otyłość tak naprawdę to pierwszy krok do cukrzycy i chorób serca. Nic dziwnego, że dietetycy i lekarze biją na alarm i coraz głośniej namawiają nas do zdrowego trybu życia. To samo robi marka Philipiak. Tak naprawdę od dawna już wspiera zasady zdrowego żywienia i namawia klientów do racjonalnej oraz bogatej w składniki odżywcze diety. Ale na namawianiu nie kończy swoich działań i idzie krok dalej oferując odpowiednie naczynia do zdrowszego i dietetycznego gotowania.

W ofercie marki Philipiak znajdziemy garnki i patelnie, dzięki którym codzienne przygotowywanie potraw staje się łatwe, przyjemne i stylowe. Dzięki zastosowanym nowoczesnym technologiom, w garnkach włoskiej marki można smażyć potrawy na tłuszczach zawartych w samym produkcie i gotować tak, aby dania zachowały jak najwięcej wartości odżywczych. Co więcej – naczynia Philipiak pozwalają na gotowanie w takiej ilości wody, która jest naturalnie zawarta w produktach, bez konieczności dolewania wody z kranu.

Wysoka jakość i niepowtarzalny design

Każda osoba, która dba o zdrowe odżywiania wie, że kluczem do sukcesu są odpowiednie garnki. Nie wszystkie naczynia, które znajdziemy w sklepach zasługują na miano dobrych i godnych posiadania. Niestety większość z nich poza ładnym wyglądem, odznacza się słabą jakością. Niektóre już teraz odchodzą do lamusa, bo nie spełniają norm jakościowych. Całe szczęście są garnki Philipiak, dzięki którym możemy przygotować pyszne, lekkostrawne i dietetyczne jedzenie pełne wartości odżywczych, naturalnego aromatu i smaku. W dobie rosnących statystyk dotyczących występowania otyłości to bardzo ważne, żeby jedzenie było niskokaloryczne, a jednocześnie pożywne. Warto w tym miejscu podkreślić, że Philipiak to marka z bogatym doświadczeniem i wieloletnią tradycją, gdyż jej początki sięgają roku 1947.

garnki philipiak opinie

Stal szlachetna, satynowe wnętrza i akutermiczne dno

W czym tkwi wyjątkowość naczyń Philipiak? Czytając opinie zamieszczone w Internecie, na pewno w zastosowanym materiale oraz perfekcyjnym wykonaniu garnków. Marka do wyrobu swoich produktów wykorzystuje najwyższej klasy stal szlachetną – materiał, który nawet pod wpływem wysokich temperatur nie odkształca się i przez cały czas pozostaje w niezmienionej postaci. Poza tym naczynia Philipiak posiadają satynowe wnętrza, co sprawia, że trudno je zarysować.

Ciekawym rozwiązaniem zastosowanym w garnkach włoskiej marki jest akutermiczne dno. To właśnie ono sprawia, że w trakcie gotowania nasze produkty nie tracą na jakości i nie wchodzą w żadne reakcje chemiczne. Dno o stosunkowo grubym przekroju umożliwia także równomierne nagrzewanie się ścian i lepszy rozkład temperatur, co z kolei zapewnia dużą oszczędność energii. Garnki te posiadają również termometr w uchwytach naczyń, co umożliwia kontrolowanie temperatury podczas gotowania tak, aby nie przegrzać naczynia, a przy okazji oszczędzić energię. Prawda jest taka, że trudno znaleźć lepsze lub przynajmniej podobne rozwiązania niż te zastosowane w produktach Philipiak. Ich jakość i wykonanie nie mają sobie równych.

Produkty antyalergiczne o nowoczesnym designie

Bardzo ważne jest również to, że wszystkie naczynia włoskiej marki poza tym, że są energooszczędne, są także antyalergiczne i antybakteryjne. Dużą zaletą produktów sygnowanych marką Philipiak jest też minimalistyczny aczkolwiek efektowny design. Te garnki prezentują się bardzo szykownie i bez wątpienia stanowią idealnie dopełnienie kuchennej aranżacji. Wielu moich znajomych, którzy zdecydowali się na naczynia Philipiak przyznało, że była to miłość od pierwszego wejrzenia.

garnki philipiak

Zdrowe gotowanie bez tłuszczu i soli

Dla osób takich jak ja, a więc mających „bzika” na punkcie zdrowego i lekkiego gotowania, naczynia Philipiak są wzorem doskonałości. Dlaczego? Bo w przeciwieństwie do innych garnków pozwalają przygotowywać posiłki bez użycia tłuszczu i soli, a więc dodatków, które są odpowiedzialne za choroby cywilizacyjne, zwłaszcza otyłość, miażdżycę i choroby serca. Trzeba w tym miejscu dodać, że potrawy wcale nie są mdłe i pozbawione smaku. Co więcej są zdecydowanie smaczniejsze niż te suto przyprawiane, bowiem posiadają naturalny smak i aromat. Co ciekawe, garnki Philipiak pozwalają również na gotowanie bez wody! Efektem tego są dania przepełnione cennymi witaminami i pierwiastkami, które nie pozostają w wodzie, jak ma to miejsce podczas tradycyjnego gotowania, a nadal są zawarte w produktach spożywczych.

Gotowanie na parze

Sposób przygotowywania jedzenia jest tak samo ważny jak to, z czego przygotowujemy poszczególne dania. Na pewno słyszeliście, że gotując w tradycyjny sposób pozbywamy nasze warzywa, owoce i inne produkty cennych wartości odżywczych – witamin, minerałów, błonnika, antyoksydantów, a więc tego wszystkiego, co stoi za naszym zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Tylko gotowanie na parze jest w stanie zahamować ten proces i oszczędzić cenne składniki. Poza tym ten rodzaj gotowania pozwala wyeliminować z życia sól i zbędne dodatki odpowiedzialne za otyłość, wzdęcia, niestrawność i inne mało przyjemne dolegliwości.

Gotując na parze możemy zrzucić nielubiane przez nas kilogramy bez drakońskich diet i wyciskania siódmych potów na siłowni. Niestety ten typ gotowania wciąż wzbudza mieszane uczucia. Wynika to głównie ze strachu przed mdłym smakiem przyrządzanych w ten sposób dań. Niepotrzebnie. Chcąc gotować zdrowo i cieszyć się wybornym smakiem potraw warto postawić na naczynia marki Philipiak Milano, które zachowują doskonały smak i aromat potraw ugotowanych na parze.

Philipiak opinie

Opinie klientów Philipiak nie pozostawiają niedopowiedzeń – te garnki to prawdziwa rewolucja na rynku. Ich wybór jest inwestycją we własne zdrowie, a to jest bezcenne dla każdego z nas. Ja produkty Philipiak uwielbiam nie tylko za ich piękny design, ale także za to, że pozwalają mi gotować tak, żeby „wilk był syty i owca cała”. Co to oznacza? A to, że mogę gotować dietetyczne potrawy bez soli i tłuszczu, które zachwycają smakiem i uwodzą cudownym aromatem, oszczędzając przy tym wodę i energię. Ja nie potrzebuję niczego więcej. A wy?

 

O autorze

Odpowiedz