Zdrowy wypoczynek i spokojny relaks pozwalają przetrwać jesienne przesilenie

Jak dbać o siebie jesienią? Zdrowy wypoczynek i higiena snu

Przyszła astronomiczna jesień – czas, który jest pełen kolorów, pięknych, mglistych krajobrazów, ale także niższych temperatur, szybciej zapadającego zmroku, strug deszczu i przejmującego wiatru. Nasz organizm ze smutkiem żegna słoneczne dni i zaczyna się szykować do zimy. Temu przejściu, z jednej pory roku w drugą, towarzyszy szereg objawów psychicznych i fizycznych zwanych przesileniem jesiennym. Czym ono jest i jak sobie z nim radzić? Pomoże zdrowy wypoczynek! Co to znaczy? Przesilenie jesienne – czas na naprawdę zdrowy wypoczynek! Świat to jeden wielki organizm. Zmiany w naturze, a zwłaszcza w pogodzie, mają na nas wpływ. Na gwałtowne obniżenie temperatury i stopnia nasłonecznienia w

Gotowanie na parze to jeden ze sposobów na pożywne danie dla dziecka

Gotowanie na parze dla dziecka – dlaczego warto?

Smażenie bez tłuszczu, spożywanie nieprzetworzonego jedzenia, rezygnacja z cukru, gotowanie w małej ilości wody – to kodeks, którym zazwyczaj kierują się ludzie będący na diecie odchudzającej. Ale czy faktycznie zdrowe gotowanie, takie jak gotowanie na parze, zarezerwowane jest tylko dla tych, którzy chcą zrzucić nadprogramowe kilogramy? Niekoniecznie. Tego typu gotowanie polecane jest każdemu, kto chce dbać o dobre samopoczucie. Co więcej – w sposób szczególny polecane jest maluszkom. Niestety, zbyt rzadko mówi się na ten temat. A przecież w momencie, kiedy malec zaczyna zjadać coś więcej niż tylko mleko, obowiązkiem każdego rodzica jest zadbanie o jego właściwe, a więc zdrowe

Domowa pizza może być też dietetyczna, np. na cieście razowym!

Domowa pizza, czyli jak zrobić coś po swojemu

Domowa pizza to jedno z tych dań, które wprawdzie wymaga od nas trochę nakładów pracy, ale także może przynieść zaskakujące połączenie smaków. Owszem, nie zawsze taki posiłek musi nam wyjść dobrze za pierwszym razem, ale warto spróbować swoich sił. W końcu mówimy tutaj o jednym z najpopularniejszych dań na świecie, więc czemu nie spróbować zrobić go samemu? Domowa pizza krok po kroku Istnieje wiele doskonałych pizzerii, które dowiozą nam pizzę do domu i to bardzo szybko. Możemy w takich restauracjach zamówić niemal dowolny rodzaj pizzy. To szybki i całkiem niedrogie rozwiązanie, a szczególnie wtedy, kiedy nie ma się czasu na

Pielęgnacja skóry pod oczami u mężczyzn powinna być elementem codziennej rutyny

Pielęgnacja skóry pod oczami u mężczyzn

Skóra wokół oczu zarówno u kobiet, jak i mężczyzn jest delikatna i bardzo cienka. Jej grubość wynosi około 0,5 mm. Dodatkowo skóra w okolicach oczu pozbawiona jest gruczołów łojowych, co pozbawia ją ochrony przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, podrażnieniami, przesuszeniem. Specyficzna budowa skóry wokół oczu wymaga specjalistycznej i wieloetapowej pielęgnacji, o której panowie często zapominają lub nie wiedzą, jak ją przeprowadzać. Też masz takie dylematy? Zobacz nasz poradnik i sprawdź najlepsze kosmetyki pod oczy dla mężczyzn. Jakie kosmetyki stosować do pielęgnacji okolic oczu? Rynek kosmetyków dla mężczyzn stale się rozwija. Dzięki temu może zaproponować panom coraz lepsze i skuteczniejsze specyfiki

 Najpopularniejsze odmiany kawy – arabica, robusta, liberica

Kawa to aromatyczny napój o specyficznym, niepowtarzalnym smaku sporządzany z palonych, a następnie mielonych ziaren kawowca. Obecnie należy do najpopularniejszych używek na świecie. Zawarta w kawie kofeina pobudza ludzki organizm do działania, dodaje energii oraz poprawia sprawność psychiczną, stąd też większość osób rozpoczyna każdy dzień od filiżanki ulubionej „malej czarnej”, przygotowanej na bazie arabiki, robusty lub… liberiki. Arabica (Coffea arabica) Arabica, uznawana za wysokiej jakości kawę, jest niezwykle aromatyczna i posiada niezwykły delikatny smak. Kawa pochodzi z odmiany kawowca odkrytego w Etiopii, który rośnie najlepiej powyżej 1000 m n.p.m. i jest dość wymagający co do warunków. Optymalna temperatura uprawy musi

Ile kofeiny ma kawa z mlekiem

Ile kofeiny ma kawa i inne ciekawostki o kawie

Kawa posiada niezwykle bogaty skład, który zależy przede wszystkim od odmiany i jakości ziaren, zawierających setki różnorodnych związków. W owocach kawowca znajduje się nie tylko popularna kofeina, ale również woda, witaminy z grupy B, kwas foliowy, witamina E, minerały (magnes, fosfor, wapń oraz potas), kwasy organiczne, fenolowe i tłuszczowe, białka, węglowodany oraz wiele innych. Kofeina w kawie Jednym z podstawowych składników kawy jest kofeina, czyli naturalny alkaloid o działaniu pobudzającym, która oddziałuje na ośrodkowy układ nerwowy. Została odkryta w 1819 roku przez niemieckiego chemika Friedricha Rungego. Uzyskana substancja wykazała działania o charakterze psychoaktywnym. Przeprowadzone badanie udowodniły, że kofeina w odpowiedniej

zestaw naczyń musi zawierać też garnek na makaron

Magiczny zestaw naczyń do gotowania

Kuchnia to jedno z najważniejszych pomieszczeń w każdym domu. Śmiało można powiedzieć, że jest jego sercem. Z tego niezwykłego, wręcz magicznego miejsca, unoszą się smakowite aromaty i powstają  w nim wyjątkowo smaczne potrawy. Pyszne jedzenie ma to do siebie, że potrafi  nie tylko rozpieścić kubki smakowe, ale też cieszyć oczy, a niekiedy przenieść  zmysłami w odległe kraje. Kulinarne czary i podróże będą znacznie łatwiejsze z odpowiednim zestawem naczyń do gotowania.  Zestaw naczyń do gotowania dla kulinarnego czarodzieja Prawdziwi kuchenni magicy potrzebują czegoś więcej niż tylko patelni i garnka (chociaż i w posiadaniu tych przedmiotów są w stanie wyczarować pyszne dania).

akademik prywatny to ciekawa opcja na czas studiów

Mieszkanie w akademiku – blaski i cienie

Po dostaniu się na wymarzony kierunek każdy świeżo upieczony student staje przed wyborem: stancja czy akademik? Domy studenckie utożsamiane są ze studenckim życiem pełnym ekscytujących przygód i poznawaniem ciekawych ludzi. To tutaj mogą zacząć się przyjaźnie lub związki na lata. Ale jak naprawdę wygląda mieszkanie w akademiku? Czy zawsze to beztroska zabawa i świetny klimat? Co z regulaminami i zasadami?  Domy studenckie Mieszkanie w akademiku kojarzy się z ciągłymi imprezami. Jest to także miejsce, gdzie za nieduże pieniądze, mieszkasz w innym mieście, często „dwa kroki” od uczelni. Możesz przeżyć tam wiele owianych legendami przygód, poznać ciekawych ludzi, łatwo wejdziesz w

warzywa odpowiednie do gotowane na parze

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

Gotowanie na parze zyskuje coraz więcej zwolenników. Jest to wypróbowana metoda na pełne smaku, pożywne i zdrowe dania, które nie dość, że pięknie wyglądają i nie tracą cennych składników odżywczych, to jeszcze są niskokaloryczne i lekkostrawne. Myślisz, że gotowanie na parze jest mdłe i nijakie? Nic bardziej mylnego! Przygotowywane w ten sposób potrawy są wyraziste w smaku, a do tego soczyste i sprężyste. Zachowują swój naturalny kolor i pierwotny kształt. Jak podkreślają szefowie kuchni, jest to najlepsza metoda na podkreślenie naturalnych walorów poszczególnych produktów – zwłaszcza warzyw. Ale nie tylko warzywa można przygotować na parze. Do tego idealnie nadają się

Naczynia Philipiak – opinie i zalety

Zdrowe odżywianie to nie tylko wybieranie produktów nieprzetworzonych, o niższej kaloryczności, bez dodatku soli i cukru. To także odpowiedni sposób przygotowania poszczególnych posiłków. Ideałem jest dziś gotowanie na parze oraz smażenie bez konieczności dodawania tłuszczu – niskokaloryczne i lekkostrawne. Myślisz, że zdrowe i dietetyczne gotowanie to prawdziwa droga przez mękę? Nic z tych rzeczy! Mądre gotowanie to żadna filozofia czy sztuka wymagająca specjalnych umiejętności. Odkąd na rynku pojawiły się naczynia Philipiak, wszystko stało się łatwiejsze. Opinie na ich temat potwierdzają tyko, że warte są każdej wydanej złotówki. Zdrowe gotowanie zaczyna się od wyboru dobrych garnków Mądre gotowanie zaczyna się od inwestycji

Philipiak – z miłości do zdrowego gotowania

Zdrowe gotowanie to coś więcej niż moda. To styl życia gwarantujący dobre samopoczucie i piękną sylwetkę. Coraz częściej odchodzimy od smażenia potraw w głębokim tłuszczu na rzecz gotowania na parze. Coraz rzadziej sięgamy po żywność wysoko przetworzoną oraz produkty fast food. Stajemy się bardziej świadomi wyborów żywieniowych i sposobów przygotowywania poszczególnych posiłków. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że zdrowe odżywianie to nie tylko kupowanie zdrowych produktów, ale także posiadanie odpowiednich garnków. Mój osobisty wybór padł na produkty marki Philipiak. Opinie na ich temat potwierdzają tylko, że są to naczynia, w których gotowanie jest nie tylko proste i oszczędne, ale przede wszystkim zdrowe i wartościowe!

Marka, która walczy z otyłością

Otyłość to plaga XXI wieku. To jedna z chorób cywilizacyjnych, która stanowi prawdziwe zagrożenie dla naszego zdrowia, a nawet i życia. Szczególnie niepokojąca jest u dzieci oraz kobiet w wieku około menopauzalnym. Mamy wtedy do czynienia ze spadkiem estrogenów odpowiadających za przyrost tkanki tłuszczowej. Otyłość tak naprawdę to pierwszy krok do cukrzycy i chorób serca. Nic dziwnego, że dietetycy i lekarze biją na alarm i coraz głośniej namawiają nas do zdrowego trybu życia. To samo robi marka Philipiak. Tak naprawdę od dawna już wspiera zasady zdrowego żywienia i namawia klientów do racjonalnej oraz bogatej w składniki odżywcze diety. Ale na namawianiu nie kończy swoich działań i idzie krok dalej oferując odpowiednie naczynia do zdrowszego i dietetycznego gotowania.

W ofercie marki Philipiak znajdziemy garnki i patelnie, dzięki którym codzienne przygotowywanie potraw staje się łatwe, przyjemne i stylowe. Dzięki zastosowanym nowoczesnym technologiom, w garnkach włoskiej marki można smażyć potrawy na tłuszczach zawartych w samym produkcie i gotować tak, aby dania zachowały jak najwięcej wartości odżywczych. Co więcej – naczynia Philipiak pozwalają na gotowanie w takiej ilości wody, która jest naturalnie zawarta w produktach, bez konieczności dolewania wody z kranu.

Wysoka jakość i niepowtarzalny design

Każda osoba, która dba o zdrowe odżywiania wie, że kluczem do sukcesu są odpowiednie garnki. Nie wszystkie naczynia, które znajdziemy w sklepach zasługują na miano dobrych i godnych posiadania. Niestety większość z nich poza ładnym wyglądem, odznacza się słabą jakością. Niektóre już teraz odchodzą do lamusa, bo nie spełniają norm jakościowych. Całe szczęście są garnki Philipiak, dzięki którym możemy przygotować pyszne, lekkostrawne i dietetyczne jedzenie pełne wartości odżywczych, naturalnego aromatu i smaku. W dobie rosnących statystyk dotyczących występowania otyłości to bardzo ważne, żeby jedzenie było niskokaloryczne, a jednocześnie pożywne. Warto w tym miejscu podkreślić, że Philipiak to marka z bogatym doświadczeniem i wieloletnią tradycją, gdyż jej początki sięgają roku 1947.

garnki philipiak opinie

Stal szlachetna, satynowe wnętrza i akutermiczne dno

W czym tkwi wyjątkowość naczyń Philipiak? Czytając opinie zamieszczone w Internecie, na pewno w zastosowanym materiale oraz perfekcyjnym wykonaniu garnków. Marka do wyrobu swoich produktów wykorzystuje najwyższej klasy stal szlachetną – materiał, który nawet pod wpływem wysokich temperatur nie odkształca się i przez cały czas pozostaje w niezmienionej postaci. Poza tym naczynia Philipiak posiadają satynowe wnętrza, co sprawia, że trudno je zarysować.

Ciekawym rozwiązaniem zastosowanym w garnkach włoskiej marki jest akutermiczne dno. To właśnie ono sprawia, że w trakcie gotowania nasze produkty nie tracą na jakości i nie wchodzą w żadne reakcje chemiczne. Dno o stosunkowo grubym przekroju umożliwia także równomierne nagrzewanie się ścian i lepszy rozkład temperatur, co z kolei zapewnia dużą oszczędność energii. Garnki te posiadają również termometr w uchwytach naczyń, co umożliwia kontrolowanie temperatury podczas gotowania tak, aby nie przegrzać naczynia, a przy okazji oszczędzić energię. Prawda jest taka, że trudno znaleźć lepsze lub przynajmniej podobne rozwiązania niż te zastosowane w produktach Philipiak. Ich jakość i wykonanie nie mają sobie równych.

Produkty antyalergiczne o nowoczesnym designie

Bardzo ważne jest również to, że wszystkie naczynia włoskiej marki poza tym, że są energooszczędne, są także antyalergiczne i antybakteryjne. Dużą zaletą produktów sygnowanych marką Philipiak jest też minimalistyczny aczkolwiek efektowny design. Te garnki prezentują się bardzo szykownie i bez wątpienia stanowią idealnie dopełnienie kuchennej aranżacji. Wielu moich znajomych, którzy zdecydowali się na naczynia Philipiak przyznało, że była to miłość od pierwszego wejrzenia.

garnki philipiak

Zdrowe gotowanie bez tłuszczu i soli

Dla osób takich jak ja, a więc mających „bzika” na punkcie zdrowego i lekkiego gotowania, naczynia Philipiak są wzorem doskonałości. Dlaczego? Bo w przeciwieństwie do innych garnków pozwalają przygotowywać posiłki bez użycia tłuszczu i soli, a więc dodatków, które są odpowiedzialne za choroby cywilizacyjne, zwłaszcza otyłość, miażdżycę i choroby serca. Trzeba w tym miejscu dodać, że potrawy wcale nie są mdłe i pozbawione smaku. Co więcej są zdecydowanie smaczniejsze niż te suto przyprawiane, bowiem posiadają naturalny smak i aromat. Co ciekawe, garnki Philipiak pozwalają również na gotowanie bez wody! Efektem tego są dania przepełnione cennymi witaminami i pierwiastkami, które nie pozostają w wodzie, jak ma to miejsce podczas tradycyjnego gotowania, a nadal są zawarte w produktach spożywczych.

Gotowanie na parze

Sposób przygotowywania jedzenia jest tak samo ważny jak to, z czego przygotowujemy poszczególne dania. Na pewno słyszeliście, że gotując w tradycyjny sposób pozbywamy nasze warzywa, owoce i inne produkty cennych wartości odżywczych – witamin, minerałów, błonnika, antyoksydantów, a więc tego wszystkiego, co stoi za naszym zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Tylko gotowanie na parze jest w stanie zahamować ten proces i oszczędzić cenne składniki. Poza tym ten rodzaj gotowania pozwala wyeliminować z życia sól i zbędne dodatki odpowiedzialne za otyłość, wzdęcia, niestrawność i inne mało przyjemne dolegliwości.

Gotując na parze możemy zrzucić nielubiane przez nas kilogramy bez drakońskich diet i wyciskania siódmych potów na siłowni. Niestety ten typ gotowania wciąż wzbudza mieszane uczucia. Wynika to głównie ze strachu przed mdłym smakiem przyrządzanych w ten sposób dań. Niepotrzebnie. Chcąc gotować zdrowo i cieszyć się wybornym smakiem potraw warto postawić na naczynia marki Philipiak Milano, które zachowują doskonały smak i aromat potraw ugotowanych na parze.

Philipiak opinie

Opinie klientów Philipiak nie pozostawiają niedopowiedzeń – te garnki to prawdziwa rewolucja na rynku. Ich wybór jest inwestycją we własne zdrowie, a to jest bezcenne dla każdego z nas. Ja produkty Philipiak uwielbiam nie tylko za ich piękny design, ale także za to, że pozwalają mi gotować tak, żeby „wilk był syty i owca cała”. Co to oznacza? A to, że mogę gotować dietetyczne potrawy bez soli i tłuszczu, które zachwycają smakiem i uwodzą cudownym aromatem, oszczędzając przy tym wodę i energię. Ja nie potrzebuję niczego więcej. A wy?

 

O autorze

Odpowiedz