dieta na płaski brzuch

Płaski brzuch – co jeść?

Szczupła talia i płaski brzuch dzięki diecie? Oczywiście, że tak! Nie bez powodu mówi się, że ładny brzuszek robimy nie na siłowni, a w kuchni. Ćwiczenia to zaledwie dodatek do zdrowej i właściwie zbilansowanej diety. Spożywanie odpowiednich produktów spożywczych pomaga nam pozbyć się niechcianego tłuszczyku i tym samym uzyskać płaski brzuch, o którym marzy każda z nas, niezależnie od tego, czy mówi o tym głośno, czy nie. Oczywiście nic nie dzieje się z dnia na dzień. Walcząc o wymarzone kształty zawsze musimy uzbroić się w cierpliwość. Efekty w końcu przyjdą! Co jeść, żeby mieć płaski brzuch? Poniżej lista produktów, które

nowoczesne akademiki w lipsku

Akademiki Lipsk, a może prywatna stancja?

Studia to już nie tylko rodzime uczelnie. Coraz chętniej i coraz częściej wyjeżdżamy poza granice naszego kraju. Londyn? Tak, ale rzadziej. Madryt? Ci, co chcą szlifować język hiszpański, właśnie tutaj kierują swoje kroki. Nowy Jork? Bez wątpienia stanowi nie lada kąsek dla studentów aktorstwa. Jednym z najpopularniejszych kierunków wybieranych przez studentów z Polski, ale nie tylko jest także Lipsk. To właśnie tam studiuje młodzież z Ameryki, Hiszpanii, Anglii, Ukrainy i Węgier. Jeśli marzą ci studia w Lipsku, to na pewno poza znalezieniem odpowiedniej uczelni, będziesz musiała znaleźć jeszcze właściwe miejsce do zamieszkania. Właściwe, a więc najlepsze dla ciebie. Bo wiadomo,

jaki rozświetlacz do twarzy

Rozświetlamy skórę! Wybieramy rozświetlacz do twarzy

Promienna, pełna blasku cera, to cera, która od razu wydaje się zdrowsza i… młodsza! Która z nas nie chciałaby tak wyglądać od rana do wieczora? Niestety są sytuacje, kiedy nasza skóra traci swój blask, jest poszarzała, zmęczona i wtedy nie prezentuje się zbyt atrakcyjnie. Całe szczęście i na takie sytuacje mamy odpowiednie antidotum. Jest nim rozświetlacz do twarzy. O ile jeszcze do niedawna zarezerwowany był wyłącznie na wielkie wyjścia, o tyle dziś bez żadnych skrupułów możemy po niego sięgać również na co dzień. Tak naprawdę zawsze, gdy tylko potrzebujemy jego pomocy. Co ciekawe – jeśli tylko mamy na to ochotę

jak zrobić pizze

Przepis na pizzę – robimy kolację!

Kto z nas nie kocha pizzy? Nawet, jeśli nie mówimy o tym głośno, lubimy od czasu do czasu sięgnąć po dobry placek z ulubionymi dodatkami. Na pizzę możemy wybrać się do restauracji lub zrobić samodzielnie własną. Jeśli mamy dzieci, robienie pizzy okazuje się świetną zabawą. Wbrew pozorom, przepis na pizze nie jest jakoś szczególnie skomplikowany. I nie mówię tu o kupowaniu gotowych spodów i ozdabianiu ich według własnej fantazji. W tej całej zabawie chodzi właśnie o samodzielne przygotowanie placka. Tak naprawdę wystarczy kilka składników i gotowe! Warto spróbować zabawić się w Master Chefa, bo satysfakcja z efektu końcowego jest naprawdę

serum z witaminą c

Hit jesieni – kosmetyki z witaminą C

Choć witamina C większości osobom kojarzy się z antidotum na przeziębienie i specyfikiem wzmacniającym odporność w sezonie jesienno-zimowym, to coraz częściej gości również w kosmetykach. Ba! Okazuje się nawet, że coraz śmielej opanowuje rynek beauty. Co to oznacza? A to, że obecnie jest szalenie popularnym składnikiem kosmetyków do codziennej pielęgnacji skóry. Nic w tym dziwnego, bowiem należy do jednego z silniejszych antyoksydantów i wykazuje szereg właściwości poprawiających kondycję skóry.

co na kaszel

Domowe sposoby na kaszel

Niby jeszcze lato, a pogoda iście jesienna. Taka aura bardzo sprzyja infekcjom wirusowym, które wręcz uwielbiają obdarowywać nas katarem i męczącym kaszlem. Można się wykończyć! Niby ze zwykłym przeziębieniem nie biega się do lekarza, bo antybiotyku na to i tak nie przepisze, ale przecież jakoś trzeba sobie pomóc. Czas zakasać rękawy i w końcu docenić to, czym obdarowuje nas matka natura. Domowe sposoby na kaszel mogą są bardzo skuteczne. Wystarczy tylko wiedzieć, po co dokładnie sięgnąć.

Jedzenie w zgodzie z naturą

Wielu z nas prowadzi bardzo aktywny tryb życia, a przeważającą część naszego dnia wypełnia intensywna nauka lub wyczerpująca praca zawodowa. W ferworze codziennych zajęć, często zapominamy o konieczności regularnego spożywania dobrze skomponowanych posiłków.

dieta wegańska

Weganizm – coś więcej niż moda

Weganizm… Mam wrażenie, że od pewnego czasu traktowany jest jak kaprys, moda, chwilowy trend. Jak zwał, tak zwał. Tymczasem dla wielu osób to styl życia, filozofia, recepta na zdrowe i szczęśliwe życie. Każdy wie, że weganizm to dieta eliminująca produkty zwierzęce i pochodzenia zwierzęcego. Weganie nie tylko nie jedzą mięsa, ale także eliminują ze swojej diety miód, mleko, jaja. Udowadniają jednocześnie, że można być zdrowym i mieć dużo energii bez spożywania mięsa. Co jeszcze powinniśmy wiedzieć o weganizmie, a także jakie zalety płyną ze stosowania tego typu diety?

naczynia philipiak

Garnki Philipiak – z miłości do zdrowego gotowania

Kocham świadome gotowanie. Co to oznacza? Dokładnie to, że zwracam uwagę na wszystko, co wkładam do garnka, a przede wszystkim, w jaki sposób przygotowuję poszczególne posiłki. Efekt tych działań zawsze ma być taki: moje potrawy muszą być zdrowe, lekkie, pełne wartości odżywczych i smaczne. Nie jest tajemnicą, że garnek garnkowi nierówny. Te, którymi dysponowały nasze mamy – głównie emaliowanie, nie należą do najzdrowszych. Dlatego, jeśli to tylko możliwe, powinniśmy zamienić je na modele wykonane z wysokiej jakości stali szlachetnej. Przykładem są tu garnki Philipiak. Mój numer jeden i chyba największa miłość ostatnich czasów.

dieta ketogenna

Dieta ketogeniczna – o co tu chodzi?

Jeść tłuszcz i spalać tłuszcz? Tak, to możliwe! Na tym właśnie polega dieta ketogeniczna, znana również jako dieta ketogenna. Od jakiegoś czasu uważana jest za numer jeden wśród wszystkich dostępnych diet redukujących masę ciała. Na jej punkcie oszalał niemal cały Instagram. Wiele fit dziewczyn chwali się na portalach społecznościowych efektami jej stosowania, które trzeba przyznać są bardzo imponujące. I pomyśleć, że pierwotnie powstała jako terapia wspomagająca leczenie padaczki. Czym jest dieta ketogeniczna i o co dokładnie w niej chodzi? O tym poniżej.

Jedzenie w zgodzie z naturą

Wielu z nas prowadzi bardzo aktywny tryb życia, a przeważającą część naszego dnia wypełnia intensywna nauka lub wyczerpująca praca zawodowa. W ferworze codziennych zajęć, często zapominamy o konieczności regularnego spożywania dobrze skomponowanych posiłków.
Zamiast przygotować pełnowartościowe danie, sięgamy po niezdrowe przekąski i gotowe potrawy, które popijamy przesłodzonymi napojami gazowanymi lub morzem czarnej kawy. To poważny błąd. „Jesteś tym, co jesz” – mówi przysłowie i i nie sposób się z nim nie zgodzić. Nie od dziś wiadomo przecież, iż sposób, w jaki się odżywiamy, ma duży wpływ na nasz wygląd, zdrowie oraz dobre samopoczucie. Z tego powodu warto zadbać, by w codziennym jadłospisie nie brakowało najwyższej jakości produktów, które zapewnią niezbędne organizmowi składniki odżywcze.

Naturalne, znaczy zdrowe

Osoby, którym zależy na dostarczaniu swojemu ciału pełnowartościowego pokarmu, powinny zrezygnować z wszelkiego rodzaju „fast foodów” oraz wysoko przetworzonych „gotowców”. Pomimo tego, iż ich niewątpliwym atutem jest szybkość przygotowania, lepiej decydować się na ich konsumpcję jedynie sporadycznie. Zawierają one bowiem w swoim składzie ogromne ilości szkodliwych konserwantów i polepszaczy smaku. Z tego powodu, ich częste spożywanie może być przyczyną nadwagi, nadciśnienia oraz chorób serca. O wiele lepszym rozwiązaniem będzie sięgnięcie po różnego rodzaju wyroby naturalne. Są one zwykle produkowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, przy użyciu surowców nie zawierających „chemii” spożywczej. Dobrym wyborem będą produkty regionalne, zwłaszcza te, które znaleźć można na „Liście Wyrobów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi”.

Zobacz także: Wyroby naturalne prosto z serca gór!

„Slow food” na słodko i wytrawnie

Przykładem wartych uwagi wyrobów regionalnych są, doskonałe w smaku i wspierające system odpornościowy organizmu, miody naturalne. Będą one wspaniałe na kromce świeżego chleba z masłem, wzbogacą smak wypieków, a dodane do herbaty z cytryną, pozwolą na uzyskanie niezwykle smacznego środka przeciwko przeziębieniom. Miłośnicy nieco bardziej wytrawnych smaków z pewnością nie pogardzą natomiast wyśmienitą słoną przekąską, jaką stanowią góralskie serki. Świeża bryndza, majowy bundz lub aromatyczne oscypki z gór, pozwolą we własnej kuchni wyczarować klimat zapamiętany z wakacyjnych wędrówek po tatrzańskich szlakach. Warto zauważyć, że produkty te wpisują się w, bardzo modny ostatnio, ruch „slow food”, którego główny wyznacznik stanowi gotowanie w oparciu o sprawdzone komponenty kupowane od lokalnych dostawców. Tych, którym obce są rozmaite „mody kuchenne”, przekona natomiast fakt, iż „slow food” to coś więcej niż tylko kulinarna nowinka, lansowana przez samozwańczych znawców. To raczej umiejętność starannego komponowania posiłków ze składników, które sprawiają, że jemy smaczniej, żyjemy zdrowiej i dbamy o siebie troskliwiej.

O autorze

Odpowiedz